香港兩棲及爬蟲協會 論壇

我要註冊
搜索
樓主: 安東尼

獸醫資料   [複製鏈接]

好有用呀!!   不過唔希望用em101.gif

樓主在第一頁亦詳列兩爬動物獸醫資料.

Causeway Bay Animal Hospital 9月新請左個專睇exotics ge Dr. James wor,有冇人去過o個度睇佢? 我唔知佢好唔好 but 我之前去過o個間度做volunteer, 個老闆Dr. Frank 同埋 Dr. Garth 醫動物都幾好, & 佢地收得都幾平

http://www.facebook.com/pages/Ca ... tal/147747095263878

btw佢地搬左,條link o個度應該有新address

上水 - 北區動物診所 : 上水新城路111號

how to go please ?
t o r t o I s e

上水 - 北區動物診所 : 上水新城路111號

how to go please ?
tetsuro 發表於 2011-6-10 01:52 PM

如果你搭火車, 上水站B出口天橋經過上水廣場, 落地面沿龍琛路經過龍豐花園, 右轉就係新成街.

如果你搭火車, 上水站B出口天橋經過上水廣場, 落地面沿龍琛路經過龍豐花園, 右轉就係新成街. ...
Tuen 發表於 2011-6-10 03:29 PM

thanks

九龍區
        土瓜灣動物醫院 (Faithful Veterinary Hospital)
香港九龍北帝街139號舖地下
G/F, 139 Pak  ...
masterunion 發表於 2009-11-20 00:26

今年我7月同小金睇症,診症時間改為:

星期一至日上午10時至下午10時,公眾假期休息

協會友情鏈接
(始自2007年)---香港龜迷分享會(見HKHERP論壇主頁)

兩爬之友會員號碼:000063(始自2010年)

欣賞完後要回帖,這是禮儀

今年我7月同小金睇症,診症時間改為:

星期一至日上午10時至下午10時,公眾假期休息

...
敏carmanlui 發表於 2011-7-12 10:55 PM

嘩.. 你都唔好引用09年la.... 知你年資夠老la

2011年更正

土瓜灣動物醫院
Faithful Veterinary Hospital

Dr. Terry Yu 余志軒獸醫

香港九龍北帝街139號舖地下
G/F, 139 Pak Tai Street, To Kwa Wan, Kowloon, Hong Kong

診症時間 : 星期一至星期日
上午十時正至下午十時正
(公眾假期休息)

預約電話 2711-9909
傳真號碼 2711-9996
www.faithfulvet.com

協會友情鏈接
(始自2007年)---香港龜迷分享會(見HKHERP論壇主頁)

兩爬之友會員號碼:000063(始自2010年)

欣賞完後要回帖,這是禮儀

各位,睇醫生真係唔好貪就腳...
我有2隻盾仔初頭冇做足功課又冇經驗,搞到佢地病左,第一次睇醫生,打抗生素一個療程,好番少少。
之後肚柯,因為我見第一次睇果個冇咩愛心所以轉了另一個,仲近好多,點知我第2,3,4次去睇,佢都前言不對後語,呢個醫生仲要係好出名,好多人都話佢好,我覺得佢講D野我上網爬文都好多人教,仲要冇比過藥佢地食,搞到佢地瘦左成10個GRAMS!真係好激氣~
之後我轉左去荃灣睇Dr.Susan,雖然佢唔算好nice,但係感覺上專業好多,幫我龜龜打針時佢地都唔係好掙扎,好純熟,而且佢一睇就話到比我知佢地有少少脫水,仲有比左營養粉,宜家佢地精神左,起碼對食物有番反應,好彩轉得快。所以睇醫生唔好貪平同貪方便,浪費金錢係其次,要龜龜牛住個病唔好真係好慘好辛苦...

請問土瓜灣動物醫院及城市獸醫動物及珍禽異獸醫院 (荃灣)邊間睇鬆獅蜥好d?同收費大約幾多錢?

yuenyuen  Paithful Veterinary Hospital <= spell check?  發表於 2012-5-12 10:34:17 PM

yuenyuen , fixed and thank!

多謝介紹!!!!!!!!!!!!!!!