香港兩棲及爬蟲協會 論壇

我要註冊
搜索
樓主: 小桃

懂人話的囡囡   [複製鏈接]

moisellemc 發表於 2012-9-11 12:36 AM
您有冇試過向龜們招手, 招龜龜過來呢??? 因為我知道龜龜聽覺不佳, 常叫嗅屎妹個名, 有時都冇用架, 佢並不 ...

招手就未試過,萬試萬靈的就係攞住D糧在老處 "抰",龜地就好似賽跑咁向我狂奔 龜地的臭覺也好勁勁的

Alexwong2012 發表於 2012-9-10 10:44 PM
牛牛現在是最活躍的,但初初回來時是好怕人,又唔自已行去食野,要我次次餵現在不用了。
阿笨好cool架 ...

阿笨cool cool的,咁你將佢溶化咗未

回覆moisellemc  我都係呀~ 嗅屎妹成日踩住我隻腳, 但我屋企人就覺佢D爪好恐怖, 一踩即縮開.....; 哈, 我有時會趁佢踩我時會腳震震咁玩佢!又或在水平面放佢去另一邊架  

哈哈......腳震震好玩

我對付踩住我嘅龜地會以腳還腳,甩開龜之後就用雙腳輕輕地踏著牠,兩隻腳剛好覆蓋晒成個龜,龜地好似幾喜歡的,因為我搭咁耐佢就唔郁咁耐,我縮開腳反而被佢頭側側咁 "啤" 住 ,妳話吐血唔吐血吖

moisellemc  嘩~ 您隻龜龜都好大隻喎, 用2隻腳才能覆蓋龜殼~! 勁~ 咁您雙腳有冇抽筋呀??? 哈哈哈~  發表於 2012-9-11 01:20:49 PM

moisellemc 發表於 2012-9-11 12:36 AM
您有冇試過向龜們招手, 招龜龜過來呢??? 因為我知道龜龜聽覺不佳, 常叫嗅屎妹個名, 有時都冇用架, 佢並不 ...

我有哦~~ 牠一定過來的!! (我初初是拎樽龜糧引佢, 現在不用了)

moisellemc  龜龜真的好鬼精~  發表於 2012-9-11 01:19:42 PM

回覆 superhin  哈哈~~ 我爸爸仲癲~~ 他會雙腳夾住財仔~~fing 下腳~~ 話同財仔打秋千 @@

哈....uncle與財仔玩危險遊戲

superhin  係呀~~ 我都好驚驚 @@  發表於 2012-9-11 01:37:08 PM

回覆moisellemc : 嘩~ 您隻龜龜都好大隻喎, 用2隻腳才能覆蓋龜殼~! 勁~ 咁您雙腳有冇抽筋呀??? 哈哈哈~

家中唯一紅耳囡,體型最大隻,但個膽就最細 雙腳都差D會抽筋,因為要就住度力踏住隻囡囡,都幾攰ga

哈....望住你,,, 想叫你快d比野食佢呀 !!^^

我的生命因牠延續 !
city之家, 有AHB / 歡歡 / 小黑 / 茄菲貓 / 小豆釘 ......^o^

city 發表於 2012-9-11 03:26 PM
哈....望住你,,, 想叫你快d比野食佢呀 !!^^

係呀!! 佢成日都索食,但我一星期只給牠食兩餐