香港兩棲及爬蟲協會 論壇

我要註冊
搜索
樓主: Alexwong2012

隻錶又壞左   [複製鏈接]

Alexwong2012 發表於 2012-9-10 06:27 PM
冇用!!!

話你知!我們不是乜乜神,唔同你咁有面子叫燈神.

顯示了在無可奈何之下, 還是只能回到虛言虛語, 自我安慰一下除了失敗還自示了其醜之心.  

我見到ywwalex師兄 狗咬唔放你咁開心,我又有時間味加把嘴囉!

都幾好玩!

記住係龜論壇開多d post,你唔開post我地冇野玩哪~~~~~

唔記得堤你,唔好係這裹開post,這裡的師姐師兄喜歡靜,但過多幾日想開都冇得開.

Alexwong2012 發表於 2012-9-10 06:52 PM
我見到ywwalex師兄 狗咬唔放你咁開心,我又有時間味加把嘴囉!

都幾好玩!

我能理解你那種小人心常常戚戚的心態的.  

Alexwong2012 發表於 2012-9-10 06:56 PM
唔記得堤你,唔好係這裹開post,這裡的師姐師兄喜歡靜,但過多幾日想開都冇得開. ...

戚戚之下示裝摸作樣.

Alexwong2012 發表於 2012-9-11 07:52 AM

都幾好玩!

以彼之道還施彼身,揭穿waiman的真面目,都是為大家的龜安全。

據我所知, 每逢有人喺度嘈交, 安東就會出現話"一人少句"啦! (見上面p.7, post#135)
勸完佢地仲嘈, 安東就會想關閉論壇費事煩. (見上面p.8, post#145)

我唔知點解版主同幹事們唔關閉呢個貼, 仲俾你地嘈落去...
但係.... waiman, Alexwong2012 & ywwalex 三位大大
你地既爭拗已經脫離咗理性討論好耐喇!
無論邊個啱 邊個唔啱, 可唔可以停止爭吵落去呢?
唔好再回呢個post好唔好?
假如關閉論壇既起因係因為你地, 你地又於心何忍呢?

會長
我地大..大...大部份人, 無論有寫post 定係沈默既一群...
都好珍惜呢度大家相處既空間架!

Lukchai  完全同意 !  發表於 2012-9-11 05:33:52 PM
小桃  十分非常極之千千萬萬 同意 ^^  發表於 2012-9-11 03:50:59 PM

waiman 發表於 2012-9-11 12:47 AM
正是賊喊抓賊之人.  

笑翻, 有兩個笨人笨到以為有樣學樣就得, 教下你啦, 要指著當下實況有証有 ...

咁你又有咩證據話我地呢?(自製既唔收貨。)
草龜--蛋散、蛋蛋      櫻桃紅腳--蛋治
西錦--蛋殼

yuenyuen 發表於 2012-9-11 03:03 PM
據我所知, 每逢有人喺度嘈交, 安東就會出現話"一人少句"啦! (見上面p.7, post#135)
勸完佢地仲嘈, 安東就會 ...

都係既,我已經好厭倦waiman果d千篇一律既「名句」。

yuenyuen  小朋友, 既然你同意我既說法...咁...無論邊個啱 邊個唔啱, 可唔可以停止爭吵落去呢?  發表於 2012-9-11 04:02:36 PM
草龜--蛋散、蛋蛋      櫻桃紅腳--蛋治
西錦--蛋殼

yuenyuen 發表於 2012-9-11 03:03 PM

今天我和waiman的互鬧,在以前一早己經封帖甚至封ID,因為論壇早年已經成為慈善機構,
主要做保育工作,論壇已經作用不大,今次只不過是一個觸發點,關閉是遲早的事,我已不想
最後幾天在這互鬧,不過waiman未必肯。

ywwalex 發表於 2012-9-11 12:31 AM
以彼之道還施彼身,揭穿waiman的真面目,都是為大家的龜安全。

笑翻了. 慘就慘在, 事實上你同時貼之圖的原文, 卻顯出你是一個為人會為利益歪曲事實之人.
眼不明者很平常不慘, 你衰左都唔知自己係邊度穿幫衰左, 就真係慘了. 老兄乃心歪障智成自欺的典範了.        ................

我愛爬蟲類 發表於 2012-9-11 02:44 AM
咁你又有咩證據話我地呢?(自製既唔收貨。)

哈哈, 我篇篇都有証據理據既, 唔係果D人虛言虛語, 虛虛偽偽.

我都話佢吾會收手。

ywwalex 發表於 2012-9-11 08:02 AM
今天我和waiman的互鬧,在以前一早己經封帖甚至封ID,因為論壇早年已經成為慈善機構,
主要做保育工作, ...

這顯出老兄你為人有虛偽的持徵, 你非在以事論事而討論事情, 而是在搞事與挑撥, 同時又希望只你及你的一幫人有權利搞事與挑撥, 而禁止他人每次指出你當下的歪行, 他人指出你當下的歪行, 就稱為互鬧.

你看長久長久以來無論在何bbs, 我都從來只以事論事而討論, 而從不 "首先" 發起搞事與挑撥攻擊他人的. 當他人發起搞事與挑撥攻擊, 就只指出他當下的行為屬什麼歪行, 當他人不再搞事與挑撥, 而以事論事討論主題, 我就會立即回到以事論事, 而不會再指出他當下的歪行, 因為他當下已沒歪行呀嗎. 這是我的特色, 亦因以此故發起搞事與挑撥攻擊他人者, 找不出漏洞, 只能處於下風, 興到生蝦咁跳, 越亂叫亂跳就自己漏洞越多醜態畢露不自知. 這是我的特色.

而這里都是有一幫不能以事論事討論, 而真正在 "首先" 發起搞事與挑撥攻擊的, 卻在說我們大家喜歡清靜, 充份顯出為人虛偽至極, 充份顯出真正的賊在喊抓賊的特色.      

最後幾天我不會在這互鬧,只是waiman不肯。

yuenyuen  不要再看~~唔好再回~~~ please~~~  發表於 2012-9-13 10:47:06 AM
yuenyuen  既然決定了"不會在這互鬧", 那便不要再看這個post了. 一隻手是打不響的. 大方d啦~~ 以免影響自己的心情啊!  發表於 2012-9-13 10:44:44 AM

ywwalex 發表於 2012-9-11 12:19 PM
我都話佢吾會收手。

一個不以事論事, 而搞事與挑撥的人正在說: 我都話我搞事與挑撥之時, 他不會不指出我在搞事與挑撥.  

ywwalex 發表於 2012-9-11 12:38 PM
最後幾天我不會在這互鬧,只是waiman不肯。

這是搞事者一種推卸責任, 為人虛偽的手法.
一個不以事論事, 而正在搞事與挑撥的人正在說: 最後幾天我不會在這搞事, 但我搞事時waiman不會不指出我在搞事.   

我都係果句,大家發洩完後就一人少句,文字勝了又如何?又唔會多忽肉?又唔會多左$?

都吾知你想寫乜,語無倫次,由得你去