香港兩棲及爬蟲協會 論壇

我要註冊
搜索
樓主: Alexwong2012

隻錶又壞左   [複製鏈接]

yuenyuen  版主們潛晒水, 幹事們又唔理. 肯出嚟講公道說話既 又俾人屈俾人圍剿, 你話邊度仲有人敢講野! 呢度已經唔係好似耐之前咁喇! 你都係當睇唔到算啦!  發表於 2 小時前

哦, 原來係咁, 我唔介意既.

Waiman 被冠為燈神已經好耐,佢對燈既研究資料都有用,我只可以咁評論,但一個人是否容易被人接受,還要睇很多方面。

yuenyuen  "是否容易被人接受"唔係問題所得在, 問題係即使唔接受別人既意見都唔應該一齊攻擊人, 幹事版主又唔理, 其他人又加入, 結果雪球越滾越大.  發表於 2012-9-8 01:40:26 AM

安東尼: 我唔係太明你既意思, 不過, 這裡不是用來教訓別人或罵戰的地方,

教訓的意思是, 讓樓主体會到, 說話要以事論事, 正正經經才有用, 不為討論, 而以虛言虛語及臆想來攻擊來羞辱他人, 希望借此能傷害到對方, 和自娛與滿足自我高尚, 這種只是示自己沒理智低水平的行為, 是傷害不了對方, 是沒用的, 反而能輕昜自取其辱, 因為虛言虛語和臆想非實況當下事, 必然漏洞多.

至於, 比我屋企人用來做學校功課提材, 是因為家中有人要做一些有關, 心中很想攻擊他人, 但卻苦於完全沒有在理的据點, 此情況之下, 低質素者, 會引發出用虛言, 用誇張, 用歪曲, 用偽造, 等等的行為, 以至不自覺的形成自欺的論文. 樓主剛好自發性的, 經典式的, 完全符合要求的行為, 所以正好讓他觀察樓主來做功課.

我不是做水族行業,我是做音響業,我一向有玩開珊瑚,好多燈俱我都玩過.
我養龜只是三個月左右,我從來不會向人表達我玩得幾叻,我在這類post的大多是我家的龜的病程.
我今次只是開個post,講笑話我個錶壞左,因這裡太小人,所以都有在其他網開post.
這人一見到儀器的題目就入來,話人用法不對,這不是第一次,有時講開用具又是這樣.
你有專業知識唔代表你是大哥大可以隨意噴人.

還有這戰場一開始不是在兩爬網頁,而是第二個網站,他鬥到半路就把我引了過來,我為把我講過的說話復制在兩爬網頁,這個人我唔識他,他是否好人我唔知,但他把整個戰場由人流多的網站搬到這小貓三四隻的網站.
明眼人睇得出他想點.

我不是一個根根計較的人,安東尼應知道,我第一次捐款給兩栛和買了張海報,兩協寄錯海報給我,我從來沒出過聲,到我再買第二次和再捐款給兩栛,先提點安東尼我是要邊張海報,安東尼比電話我說對不起上次搞錯,我都說不打緊我兩張海報都好喜歡.後來辦理每月自動過户捐款,我都說如有問題不打緊的,一定要通知我.
我係唔會因小小事鬧大事情.

這人不是第一次用大哥大語氣噴人,人家唔聽就狗咬唔放,我一早就怕了這人.
所以我一開始就叫他高台貴手放過我啦.
好了到尾段我不停自言自語,全是學他的,你咁喜歡用這種回應,我相倍還給你.

我唔知你地邊個幹事同他老友要支持他,
我是冇所為的,我會自動離開這平台,請安東尼取消我所有同兩栛有關的'會值",我只希望這人以後唔好煩我.

我愛爬蟲類  唔好走啦!將來養紅腳仲有好多野要問你架!  發表於 2012-9-8 08:55:42 AM

明白,大家互相尊重啦,這裡是沒有買賣區的論壇,只討論飼養問題咪幾好,
協會主要工作不在於論壇,事務又繁多,所以有時都理唔D到咁多,請原諒!

我們曾想過關閉論壇,但看到某些人特別喜歡這裡,所以仍保留這論壇,
某程度上,出面風大雨大,這裡仍是想養好兩爬人士的避風塘丫!

Alex, 你果隻不是緬星,是一隻很粗紋的印星,長大後會很靚仔or女

Alexwong2012 發表於 2012-9-7 01:24 PM
我不是做水族行業,我是做音響業,我一向有玩開珊瑚,好多燈俱我都玩過.
我養龜只是三個月左右,我從來不會向人 ...

含有大話及包裝, 看看第一頁頭幾篇就知了.

安東尼 發表於 2012-9-8 03:04 AM
Alex, 你果隻不是緬星,是一隻很粗紋的印星,長大後會很靚仔or女

唔理他是乜星了,最緊要他健健康康地成長,

其實咁細隻我都好驚架!

安東尼  對丫,我經驗話比我知,越是靚果D越容易釘,所以做人無得強求  發表於 2012-9-8 09:09:10 AM

我在第二個論壇都見到同樣的版面,原來係COPY到自己地頭盡情鬧人,又是一個搞小圈子的地方,
難怪兩爬由一個大論壇變成小貓三四隻,既然有這班大哥大在此,應該係時間消失,留低都冇意思。
waiman又可以繼續做燈神

ywwalex 發表於 2012-9-7 11:10 PM
我在第二個論壇都見到同樣的版面,原來係COPY到自己地頭盡情鬧人,又是一個搞小圈子的地方,
難怪兩爬由一 ...

125樓就活生生的說明了, 什麼是真正的賊在喊抓賊, 125樓說明了不興旺, 正是由你這類人, 發出小人行為引致的, 也同時說明了有小人行為之時是會如何自欺與造謠的.

地頭? 你又在胡思亂想在造謠了, 任何bbs只要有你這種不能以事論事, 而真正好事非好小圈子之小人行為的人多了, 自然不會興旺.
有個人在偷東西之時, 被別人當場抓住, 並指出這是賊的行為, 那偷東西的人說, 你稱我這行為是賊即是鬧人!      

樓主在多個bbs貼同一文, 我當然就可在各bbs的同一文回貼同一問, 不希望各同一貼都被問, 就別到處貼.
但很有趣的是, 樓主說是我從那引了他到這來, 將那邊copy過來, 你就和他說的相反, 說成我是從這copy去那邊.

這說明了有人無論他平時貌似有多好, 但只要他想攻擊他人之時, 他會不求實, 會弄虛作假歪曲事實, 亦會賊喊抓賊, 會不擇手段, 顯示了他的為人, 隱藏有著如此的潛伏劣根性.

waiman 發表於 2012-9-8 01:36 AM
教訓的意思是, 讓樓主体會到, 說話要以事論事, 正正經經才有用, 不為討論, 而以虛言虛語及臆想來攻擊來羞 ...

好幻想自我安慰.

ywwalex 發表於 2012-9-10 01:35 PM
好幻想自我安慰.

算啦!無謂再理佢!由得佢繼續係到幻想同自我安慰。

ywwalex  好!等佢係到幻想同自我安慰。 有機會第二個論壇見。  發表於 2012-9-10 07:32:45 PM
草龜--蛋散、蛋蛋      櫻桃紅腳--蛋治
西錦--蛋殼

我愛爬蟲類 發表於 2012-9-10 06:25 PM

大家冇必要為這些鬧劇浪費時間。

現在應關注怎樣可以令這論壇繼續運作。

ywwalex 發表於 2012-9-10 12:35 AM
好幻想自我安慰.

面對不了被揭造謠之下的虛言虛語.

我愛爬蟲類 發表於 2012-9-10 05:25 AM

正是賊喊抓賊之人.  

笑翻, 有兩個笨人笨到以為有樣學樣就得, 教下你啦, 要指著當下實況有証有據至有用架, 否則像人般笨到亂咁有樣學樣, 就成為了劃虎不成反類犬了.      

http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=50496

玩遊戲見好就好收..........................你隻大龜照過乜神燈,咁勁死左都可以復活,耶穌再生.......

做人唔好講咁多大話好啲....

不要再理會這人,這人已冇得救.....

Alexwong2012 發表於 2012-9-10 04:56 PM
http://www.hkturtle.org/forum.php?mod=viewthread&tid=50496

玩遊戲見好就好收....................... ...

你真是太弱了, 我到處咁多文章, 你在努力狂找漏洞, 但次次努力一番想攻擊, 都不离努力自我胡塗的性格, 先自我想像為本,  搞到每次不是被我揭穿你的歪理, 就是被我據實指出你胡塗或造謠. 愚蠢成咁!

之前只有兩隻, 所以一隻名叫大龜, 一隻叫細龜.
凡先到家就叫大龜, 出事反車死左, 就得返一隻龜.
但之後又收多兩隻, 共三隻, 咁本來剩番果隻龜, 就變成最先到家既大哥, 所以就叫左做大龜啦.

Alexwong2012 發表於 2012-9-10 05:27 PM
不要再理會這人,這人已冇得救.....

出自句句都能夠被人以証據指出錯誤的你之口, 也實在太自欺, 太過搞笑了點.     

冇用!!!

話你知!我們不是乜乜神,唔同你咁有面子叫燈神.

你講到我們有幾笨幾賤都冇用,我繼續可以談龜的趣事,笑吓又一日.

有時間未攻擊吓你過日神囉!!

損手爛腳的不是我們囉!

都唔知係這個虛擬世界裹做大哥大,做專家要面子,有乜咁重要.

上得山多終與虎.