香港兩棲及爬蟲協會 論壇

我要註冊
搜索
樓主: Alexwong2012

隻錶又壞左   [複製鏈接]

waiman 發表於 2012-9-6 03:49 PM
論壇興旺在於人人只以事論事, 百花齊放.
不能以事論事, 而且還玩幫派的如此小人的人, 在裝模作樣的說難怪 ...

論壇之所以少人,就是有你這種非我族類,即惡言相向,還在說(玩幫派),一有機會就閃出來的龜壇老鼠。
啊講錯左!人地叫你燈神噃,請你回歸你高高在上的燈界,吾好阻住我地D普通人講龜。

waiman 發表於 2012-9-6 03:49 PM
論壇興旺在於人人只以事論事, 百花齊放.
不能以事論事, 而且還玩幫派的如此小人的人, 在裝模作樣的說難怪 ...

叫你做燈神以是客氣,應叫你做温神.

咁多網站的龜友替你起花名,你仲未知發生什麽?

不要向我們說,因為你技術高,所以斑龜友替你改花名!

亦不要以為這網站小人,就可以在這裹開戰場,

我重複再說一次:

我們一斑龜友完成一天的工作,只想回家照顧吓啲龜仔,上網同大家分享吓養龜樂趣,互相關心吓啲龜仔.

不是想上來睇你教導新人狗咬唔放和曬命,亦唔喜歡見到漢奸大條道理鬧中國人.

請你回你的燈界繼續做燈神吧!

我愛爬蟲類 發表於 2012-9-6 03:36 AM
咩你真係無第二句啦咩?

果D係指出你當下既行為, 你當下只有咁, 係唔應該好似你胡扯咁加第二句家嗎, 果D係笨人至亂加第二句既.

我愛爬蟲類 發表於 2012-9-6 03:43 AM
玩幫派?我地唔係黑社會,加上唔啱果個你,咁就緊係要LAW你啦!

好幻想自我安慰.

不能以事論事的搞幫派示範在96, 97樓.

ywwalex 發表於 2012-9-6 04:06 AM
論壇之所以少人,就是有你這種非我族類,即惡言相向,還在說(玩幫派),一有機會就閃出來的龜壇老鼠。
啊 ...

呢D叫真正的賊在叫捉賊.
從頭開始看看本篇樓主, 就知什麼是不能以事論事而惡言相向了.

你有本事的話請找出任何一篇主題, 係我第一個發起惡言相向的?
惡言相向的正是你們這些低劣的好自我高尚者, 我只不過只以不斷指出你當下的行為來回敬你.

Alexwong2012 發表於 2012-9-6 09:29 AM
叫你做燈神以是客氣,應叫你做温神.

咁多網站的龜友替你起花名,你仲未知發生什麽?

睇到你的自我幻想和自我安慰的劣根性了.

我幻想近你是自戀狂.面對現實吧!不要再幻想,淨是這處前後有幾多師兄師姐出來數你,你只是在幻想自己睇唔到,小白係咁啦以後唔好見.

Alexwong2012 發表於 2012-9-6 01:53 PM
我幻想近你是自戀狂.面對現實吧!不要再幻想,淨是這處前後有幾多師兄師姐出來數你,你只是在幻想自己睇唔到, ...

你在承認幻想及示範幻想和自我安慰了.

waiman 發表於 2012-9-7 04:44 AM
你在承認幻想及示範幻想和自我安慰了.

吓!關你乜事呀?我在講近你咩?

乜你咁八!!!!!!!!!!!!!我又唔係話你,我幻想關你义事呀!!!

不過我都好歡迎傻佬費人對號入座....呵~~~~~~

Alexwong2012 發表於 2012-9-6 03:54 PM
吓!關你乜事呀?我在講近你咩?

乜你咁八!!!!!!!!!!!!!我又唔係話你,我幻想關你义事呀!!!{:1_39 ...

小人心總常戚戚的.

我愛爬蟲類  哈哈!對號入座!胥左仲要話人心戚戚!笑死我!  發表於 2012-9-7 05:44:19 PM

這個世界咁多人幻想,自己根本冇枓,就係樹幻想自已有料,

最慘的是幻想自已好有料重飛去外地扮醒,點知在洋鬼子世界裹根本就是費人一個,得以到洋鬼子認同.

為有上網係啲中國人面前份有料取回些小自尊和安慰自已.

這種人真悲慘............

Alexwong2012 發表於 2012-9-6 04:14 PM
這個世界咁多人幻想,自己根本冇枓,就係樹幻想自已有料,

最慘的是幻想自已好有料重飛去外地扮醒,點知在洋鬼 ...

哈哈...... 又情難自禁的顯露出, 需要靠幻想來自我安慰的心態了.

我幻想唔洗你關心喎,我又唔係話你,你唔洗次次回復喎!

你咁緊張做乜,唔通你就係我幻想近果個人???????

Alexwong2012 發表於 2012-9-6 04:24 PM
我幻想唔洗你關心喎,我又唔係話你,你唔洗次次回復喎!

你咁緊張做乜,唔通你就係我幻想近果個人??????? ...

不离幻想與自我安慰.

我愛爬蟲類  哈哈!又係呢句!講尼講去你都係離唔開幻想同自我安慰  發表於 2012-9-7 05:47:16 PM

哎!前排係隔離台有個玩燈高手,話zoomed紅外線燈冇用,又話會影響龜雲雲..........
他話籃胆最正,我買左兩支一大一細,點知都唔得,龜龜都補唔到暖.
最後都係用回zoomed紅外線燈......

頂現在條友話自已屋企有暖氣,唔洗用乜胆物胆.
原來之前他講果D是他幻想出來架,都算啦買錯野當自已買個教訓.....

Alexwong2012 發表於 2012-9-6 04:54 PM
哎!前排系隔離台有個玩燈高手,話zoomed紅外線燈冇用,又話會影響龜云云..........
他話籃膽最正,我買左兩支 ...

又係幻想之話. 而且是用一種比較愚笨的方式去幻想.
我的箱也從不用太陽燈, 其實是否代表我從沒用過測過太陽燈呢? 愚笨的喜幻想的人, 會認為這是代表從沒用過測過太陽燈, 愚者總是喜虛言虛語在幻想中的.  

不懂如何應用籃膽屬正常, 不知籃膽有分不同的減光度亦屬正常, 減光度越強傳熱距離當然越短, 不懂如何應用籃膽卻不懂向別人請教如何應用就屬笨.

你係味傻架!有關你乜事呀?又唔係講你?你心虛呀?
你成日係我身邊講野做乜?
你要幻想請去第二度啦!
冇野需要你回復.我亦冇必要知你有沒用過測過太陽燈!!!!
請你不要咁自大,你未夠班做我幻想中的高手.

只好講不离幻想與自我安慰......................加多句自我安慰的自大狂低能兒......

我愛爬蟲類  講得好簡直係金石良言。  發表於 2012-9-7 05:48:36 PM

重有果位高手成日話乜牌子衣樣唔得果樣唔得,又話人是民間廠仔,
他根本唔識應用人家的器材,就係度風人風語,大鬧民間廠仔冇料到........
淨識叫啲龜抱住支燈來訓..................咁就唔會冷親............

有啲野好唔明,果位高手如果真係咁有枓,點解唔去zoomed等等做工程師改善啲器材,益吓班龜友做福人羣.
再唔係開間廠仔囉!
淨識成日係啲網站到打滾,睇吓有冇空間可入去發圍演講一番.......

Alexwong2012 發表於 2012-9-6 05:27 PM
你係味傻架!有關你乜事呀?又唔係講你?你心虛呀?
你成日係我身邊講野做乜?
你要幻想請去第二度啦!

不离幻想與自我安慰.