香港兩棲及爬蟲協會 論壇

我要註冊
搜索
樓主: Alexwong2012

隻錶又壞左   [複製鏈接]

Alexwong2012 發表於 2012-8-31 03:07 PM
你唔知你就唔好講.

http://www.hkherp.org/newforum/forum.php?mod=viewthread&tid=28047&extra=page%3D3

有病送去治病, D咁簡單既平常事, 你都可以用自我好高尚來自娛, 亦用自我幻想別人沒愛心, 來加強自我好高尚的自娛性.

完全冇分別, 你亦是自己用錯setting至令到佢60%打乞痴, 70%會病, 自己唔知自己邊度出錯而令出佢咁, 仲以為隻龜本來係咁.

waiman 發表於 2012-9-1 04:18 AM
有病送去治病, D咁簡單既平常事, 你都可以用自我好高尚來自娛, 亦用自我幻想別人沒愛心, 來加強自我好高 ...

你都痴線,你睇數字睇上腦~~~~~~~~~未見過人面皮可以厚到咁.

Alexwong2012 發表於 2012-8-31 03:24 PM
你都痴線,你睇數字睇上腦~~~~~~~~~

你是弱讀之下的幻想上腦了.

吓!我班FD比訊息我話唔好理d科學怪人.

Alexwong2012 發表於 2012-8-31 03:28 PM
吓!我班FD比訊息我話唔好理d科學怪人.

好自大和幻想者的自慰之言.

我重幻想近有人正在噴火天呀.
係喎今天未去青山覆診天,唔怪得見到個電話咁多訊息,頂比人吹交貨天.

比喻:

A: 我龜在原生地, 是要白天全天被UVB 12照到的, 但我箱中那燈我只掛高到1來用, 因為我的龜一到2就生病了.
B: 那是因為你不知道你的燈有問題, 並非你的龜不能用UVB 15-50, 而只是你的燈有問題.
A: 你有沒看清楚, 我的龜是15就生病, 我必需依照龜的需要, 而不是燈廠家的數據, 依照龜的需要才行的, 不像你只關心燈廠家的數據, 而不關心龜的需要.

這種愚者好自大而不求甚解, 結果是他從不知道, 燈廠家數據寫明那是低強度UVC燈, 而不是那龜不能用UVB 15-50, 愚者不關心成因與實況, 只關心自我高尚, 自我幻想與阿Q精神, 並會為自己傻傻的, 每天努力保持那UVC 1的行為, 稱此為愛龜的表現.

我幻想近你冇得救.

你可以繼續在這類寫大作,去証明和話給人知你是對的,無人會阻你的.

你古我無抓過文!只是見到出自你就唔睇者.

而且我怎樣去養小動物,都不關你事. 我抓回來的有冇實淺都不用同你說.

話你知小動物同人一樣,醫兩個一齊患有癌症的華人,療程都會不一樣.

不如理又列一份全世界人種的參數.

Alexwong2012 發表於 2012-8-31 04:05 PM
我幻想近你冇得救.

好幻想者幻想任何事都屬當然, 雖然明知這種劣根性行為不好, 但冇法啦, 嗜好呀嗎.

剛幻想到非洲啲人移民到香港,日日要係屋企照太陽燈................因地方參數不對,d土人在香港唔照太陽燈d皮膚會變黃變白..............

Alexwong2012 發表於 2012-8-31 04:24 PM
剛幻想到非洲啲人移民到香港,日日要係屋企照太陽燈................因地方參數不對,d土人在香港唔照太陽燈d ...

已知你是只能靠幻想來自我安慰啦. 你自我証實是幻想了多少次和幻想些什麼, 也同樣是幻想.

今日入隻唔知乜的星龜,連賣給我的人,都說係唔係星龜都冇人知,可能是X-龜.
上網找唔到參數養唔到,哎大那那四千銀,明天都係放生吧!!!!!

愚者會离不開以幻想設場景然後自己投入去演示, 而不知此乃強力示自己幼稚的方式.
很有趣的.

http://www.hkturtle.org/forum.ph ... &extra=page%3D1

http://www.hkturtle.org/forum.ph ... &extra=page%3D1

什麽幻想呀?乜投入去演示?
乜你咁多一知半解就去話人架.............

你味去問魚佬囉,全港得一隻.
魚佬話外形同印星差不多,又同印星一齊番,當係極品印星.
其實貨主都唔知典解批貨有隻k形得咁靚的龜..................即係乜龜,真得天知.

和這龜得4cm,正常要等兩個月才出售.
不過魚佬當然冇咁笨風險咁高,緊放啦........
當然要有一斑喜歡幻想龜公,魚佬才可得手.......

看. 你又進入幻想了, 你看, 我篇篇必用引用來回文的, 但53#不用, 就是因為根本不是回52#.
你至真係喜幻想又一知半解就去話人啦  

謝謝教路,你唔去大x廳做行政,真有點兒浪費.

係咁啦~~~~~我已幻想到你到左低那..............................你d對白冇新意,冇新招出,好悶喎,,,,,,,,,,,,,,,,,,

我都係去睇吓隻K形B先....................

Alexwong2012 發表於 2012-8-31 05:52 PM
謝謝教路,你唔去大x廳做行政,真有點兒浪費.

係咁啦~~~~~我已幻想到你到左低那........................... ...

你不能以事論事, 不能正面面對問題, 我只係不斷的如實指出你當下的心態行為, 你只會依靠自我想像左扯右扯, 仲講乜野新意丫, 你那只不過是自我安慰之語.

Alexwong2012 發表於 2012-9-1 05:46 AM
今日入隻唔知乜的星龜,連賣給我的人,都說係唔係星龜都冇人知,可能是X-龜.
上網找唔到參數養唔到,哎大那那 ...

隻星好正噃,不過小星天生体弱,好難養!