香港兩棲及爬蟲協會 論壇

我要註冊
搜索
查看: 2082|回復: 10

膽小的歡歡 ^o^ [複製鏈接]

8月7日同歡歡去游早水, 估唔到歡歡好細膽架 !!!   哈... 唯有在岸邊玩水啦 !

去片 ..

多謝觀賞 ^^

我的生命因牠延續 !
city之家, 有AHB / 歡歡 / 小黑 / 茄菲貓 / 小豆釘 ......^o^

歡歡係唔係驚水所以汪汪叫??,覺得歡歡平時唔多會叫
我朋友的松鼠狗平時唔會叫,但係一驚就會叫......

歡歡係唔係驚水所以汪汪叫??,覺得歡歡平時唔多會叫
我朋友的松鼠狗平時唔會叫,但係一驚 ...
阿凡達 發表於 2011-8-8 11:46 AM

因為佢從未去沙灘玩水架 ! 所以好奇地追浪又不停地叫, 佢又要驚又想玩咋 . :p

以前我同隻狗去過沙灘玩水. 佢一見到水就癲咗, 瘋狂逐浪.
見到d白浪就咬, 見到d高既海浪就衝過去, 好似歡歡咁.
但水又點會俾佢咬到?!! 浪又點會俾佢撞低?!!
咁佢就更瘋狂咁咬白色既浪花, 追逐海浪. 而佢既"海浪朋友仔"又不斷咁唔俾佢哎到!
所以佢咪猛咁吠佢, 叫佢唔好走囉!! [係我估估下咋 ]
所以, 我估歡歡唔係驚水, 只係好開心咁同佢既海浪朋友仔玩啫.

yuenyuen 發表於 2011-8-8 12:40 PM
以前我同隻狗去過沙灘玩水. 佢一見到水就癲咗,  瘋狂逐浪.
見到d白浪就咬, 見到d高既海浪就衝過 ...

係..佢的確係驚水, 本來帶歡歡去游水對牠身體好, 點知游唔成, 變了玩水. ><

我的生命因牠延續 !
city之家, 有AHB / 歡歡 / 小黑 / 茄菲貓 / 小豆釘 ......^o^

麗都灣游水?

歡歡好似好鐘意呢度
協會友情鏈接
(始自2007年)---香港龜迷分享會(見HKHERP論壇主頁)

兩爬之友會員號碼:000063(始自2010年)

欣賞完後要回帖,這是禮儀

敏carmanlui 發表於 2011-8-9 10:22 PM
麗都灣游水?

歡歡好似好鐘意呢度

汀九呀 ^^

我的生命因牠延續 !

第一次未習慣, 去多幾次就會游~如果你地陪埋佢游會好好多!!

P/S : 歡歡條尾好靚~~又厚又鬆!! 定好好摸!!

nic966 發表於 2011-8-10 04:59 PM
第一次未習慣, 去多幾次就會游~如果你地陪埋佢游會好好多!!

P/S : 歡歡條尾好靚~~又厚又鬆!! 定好 ...

你唔怕佢咬你, 你就過來摸啦 !!!:p 

我的生命因牠延續 !

歡歡條尾扯到咁行,正~
牠們都是有生命的~你的決定可以影響寵物既一生!

ckl20002003 發表於 2011-10-12 12:14 PM
歡歡條尾扯到咁行,正~

歡歡話 : 出街緊係要整靚女d啦 !

我的生命因牠延續 !