香港兩棲及爬蟲協會 論壇

我要註冊
搜索
樓主: adminadmin

招收 “兩爬之友”   [複製鏈接]

回復 137# Claudia

幹事

紫鑽金迷

回復 141# ckl20002003

差不多一星期前寄出, 如果下星期沒有收到, 你再告訴我丫.

回復 142# Claudia
今日收到la,麻煩晒

幹事

紫鑽金迷

回復 143# ckl20002003

yeah! 收到就好啦!

請問家庭成員係5係$210/人定$210包成個家庭嘅人...??

hinhin1997 發表於 2011-8-14 06:05 PM
請問家庭成員係5係$210/人定$210包成個家庭嘅人...??

你好, $210是一整個家庭,多謝
你的支持是我的動力,請支持兩爬樂!
助養生病的Marvel

http://www.hkherp.org/modules/tadnews/index.php?nsn=538
http://www.hkherp.org/modules/tinyd8/

kenis225 發表於 2011-8-14 06:48 PM

ok,我later去寄信先

hinhin1997 發表於 2011-8-14 06:05 PM

hahahaha我都唔豬有家庭plan tim
有病又話自己無病, 唔去睇醫生又話人地無叫....
咩都叫人搵個會, 又唔係有十萬9千7捐比個會;  下下叫會接, 你估唔駛用錢睇住d 爬咩. (個人意見, 不吐不快)

kenis225 發表於 2011-8-14 06:48 PM

$210是一整個家庭,咁有冇分多少家庭成員呢?

2人、3人、4人?

我家得我和爸爸,用家庭成員為單位,咁咪捐款仲少左?

因為爸爸想加入,但佢唔想申請獨立一個會員
協會友情鏈接
(始自2007年)---香港龜迷分享會(見HKHERP論壇主頁)

兩爬之友會員號碼:000063(始自2010年)

欣賞完後要回帖,這是禮儀

敏carmanlui 發表於 2011-8-14 06:57 PM
$210是一整個家庭,咁有冇分多少家庭成員呢?

2人、3人、4人?

有心做會員已足夠, 多謝
你的支持是我的動力,請支持兩爬樂!
助養生病的Marvel

http://www.hkherp.org/modules/tadnews/index.php?nsn=538
http://www.hkherp.org/modules/tinyd8/

kenis225 發表於 2011-8-14 07:08 PM
其實唔需要太多規舉,有心做會員已足夠, 多謝

咁我加入$210以家庭成員為單位,但會員咭寫我爸爸名字,可以嗎?

認真的,我到期果時,向你們一併做兩個兩爬之友,咁捐款唔會少左,仲會多左

即係一個一年會費$100,一個是一年家庭成員$210

2012年4月後,我會一次交5年會費 (其實一次交10年得唔得?)

另,昨天爬聚報到表,我個電話打錯左,係最後果個數字→ 6
協會友情鏈接
(始自2007年)---香港龜迷分享會(見HKHERP論壇主頁)

(其實一次交10年得唔得?)
你已經問過#125,已經有幹事答過你.....唔好疑似灌水 #129已經答左

敏carmanlui  可能行政會轉變  發表於 2011-8-14 09:16:06 PM
yuenyuen  not today new  發表於 2011-8-14 09:12:23 PM
咩都叫人搵個會, 又唔係有十萬9千7捐比個會;  下下叫會接, 你估唔駛用錢睇住d 爬咩. (個人意見, 不吐不快)

歌地唔係度.但我有悶題想悶呀!唔知幹樹有冇人知呢?

其實協會收咗會員交會費d錢,係以”會費”入帳?定係以”捐款”入帳架呢?
因為阿資深會員話交會費=捐款.咁交咗會費咪可以當自己捐咗款囉?咁咪一舉兩得?

安東尼  應該係用會費  發表於 2011-8-14 10:41:59 PM

yuenyuen 發表於 2011-8-14 09:12 PM
歌地唔係度.但我有悶題想悶呀!唔知幹樹有冇人知呢?

其實協會收咗會員交會費d錢,係以”會費”入帳?定 ...

我不時都會ATM過數捐款,視乎那個月份的財政狀況而定

yuenyuen  你捐款?有心喇!但唔使話我知喎!我問緊既係歌地既強項:會計問題呀!你識唔識呢?識既話我知啦!  發表於 2011-8-14 09:19:39 PM
協會友情鏈接

敏carmanlui 發表於 2011-8-14 09:15 PM
我不時都會ATM過數捐款,視乎那個月份的財政狀況而定

唔係問你丫....係問幹事...你唔係以為自己已成為幹事卦???????

yuenyuen  哈哈哈~啤一聲~  發表於 2011-8-14 11:30:37 PM
敏carmanlui  昨天盡興,你梗係未瞓夠  發表於 2011-8-14 11:01:16 PM

寄左lu,5知會員證係點嘅呢

kenis225  多謝支持!  發表於 2011-8-14 10:11:14 PM
masterunion  快手  發表於 2011-8-14 10:02:13 PM

安東尼: 謝謝解答.

敏carmanlui: 
交會費=會費,唔係捐款.咁你交咗會費就唔好當自己捐咗款,或者話俾人知你捐咗款喇!
你話”..咁捐款唔會少左,仲會多左..”咁即係你交會費之餘,仲會另外捐多D款?咁真係要俾多個LIKE你先得喇!記住..捐多D!

你話”可能行政會轉變”,所以要問下一次交10年得唔得?
咁協會咁大,每件事梗係有規有矩架啦.如果規矩有變,個會一定會通知會員既.如果唔係,每個會員3日唔埋就問:呢個有冇變?果個有冇變?咁協會多幾多個幹事,多成TEAM義工都搞唔掂架喇!
所以,麻煩巴小姐你如果好忙一時唔記得既話,就請用本薄仔寫低D規矩同其他資料,唔好問完又問,搞住幹事同義工啦 

敏carmanlui  我會捐多d,視乎那個月份的財政狀況而定  發表於 2011-8-15 12:10:48 AM

yuenyuen 發表於 2011-8-14 11:16 PM
安東尼: 謝謝解答.

敏carmanlui: 

咁普通會員冇比到會費,咁是不是會員?

定係交左會費就是會員(兩爬之友)?

協會友情鏈接

敏carmanlui 發表於 2011-8-15 12:09 AM
咁普通會員冇比到會費,咁是不是會員?

定係交左會費就是會員(兩爬之友)?

依個問題由於你都問過,我斗膽回應一下,如有錯請各幹事只出

一般情況,只要係FORUM登記就可發言..根據發文多少由破殼而出可路升上去...

至於比左入會費同填好FORM,就會收到協會之會員CARD,正式係ACCOUNT出現為兩爬之友

masterunion 發表於 2011-8-15 12:26 AM
依個問題由於你都問過,我斗膽回應一下,如有錯請各幹事只出

一般情況,只要係FORUM登記就可發言..根據發文 ...

咁即係冇會員咭就不是會員?

昨天有位兩爬之友有位friend 問我

呢兩者有咩分別
協會友情鏈接